ÇÖZÜMLER

Merkezi TV (SMATV - MATV) Sistemleri

Tüm yaşam ve çalışma alanlarında temel ihtiyaç olan TV sistemlerini ve bir çok sistemi fiber optik ile entegre ederek mesafe ve abone sayısı olmaksızın taşıyor ve uzun yıllar kullanmanızı sağlıyoruz. Proje yapısına göre Fiber veya Koaksiyel kablolama altyapısına, Merkezi Headend, Dijital Headend veya Merkezi Multiswitch Sistemi tabanlı olarak gelen istek ve taleplere uygun projelendirme yapıyoruz. Projelendirme yaparken temel düşüncemiz ve hedefimiz her zaman için gelen istekler ve talepleri yapılara uygun bir şekilde karşılayacak ve minimum maliyetlerde olmasıdır.

MATV Sistemi (Master Antenna Television System)

Head-end (Yayın dağıtım merkezi) kurularak, uydudan alınan yayınların 85-862MHz‘ lik frekans bandı içerisinde modüle edilerek, televizyonların anten girişinden (Tuner) bağlantı yapılarak izlenmesi sağlanır. Gerekli dağıtım ve sinyal yükseltim cihaz ve ekipmanları kullanılır. Bu sistemde her TV kanalı ayrı bir frekansta modüle edilir ve TV kumandasından kanal değişim tuşları kullanılarak kanallar arasında gezebilme imkânı bulunur.

SMATV Sistemi (Satellite Master Antenna Television System)

TV prizlerinde: Uydudan alınan yayınların bir kısmının 85-862 MHz’ lik frekans bandı içerisinde modüle edilerek kabloya aktarılmasının yanında, uydu receiver’larına (evlerde kullanılan D-smart, Digitürk v.s. yayınların alınışında kullanılan cihaz) giriş için gerekli 950-2400 MHz’ lik frekans bandı yayınları da bulunur. Bu sistemde; TV prizindeki yayın istenirse Uydu alıcıya (Receiver) girilerek uydu yayınlarını, istenirse TV anten girişinden bağlanarak Head-end’ de isteğe bağlı seçilerek oluşturulan TV yayınlarını izleme imkânı oluşur. İstenirse bir bölücü (RF-IF Combiner) kullanılarak, prizdeki yayın bölünerek hem uydu alıcıya hem de TV tuner’ine bağlantı yapılabilir. 950-2400 MHz’ lik frekans bandına,  birden fazla çanak anten yayınlarının tamamını aktaramazsınız. Bu sebeple, istenilen yayınların bulunduğu uydu yayın paketleri seçilerek, bu bandın içi dolana kadar, frekans çevirimi yöntemiyle yükleme yapılabilir.

MULTISWITCH Sistemi

Bu sistemde, uydudan alınan yayınların tamamı, içinde yükseltme devresi de bulunan bir anahtarlamalı dağıtıcı tarafından TV prizlerine dağıtılır. Uydu yayınları doğrudan prizlere ulaşır. İstenirse bu dağıtıcılara; kurulacak Headend merkezinden MATV yayınları kombine edilerek 85-2400 MHz’ lik yayınlar tüm prizlere ulaştırılabilir. Dört adet çanak anten yayınının tamamını prizlere ulaştırabilecek kapasiteye kadar uygun multiswitch çeşitleri bulunmaktadır.

Headend Sistemi

Headent merkezi sistem Sitelerde, Otellerde Çok kullanıcıların olduğu heryerde kullanılan bir sistemdir. Headent sistemi bir merkeze kurulur.Headent sistemde kanallar sınırlıdır istenilen kanallar kullanıcıları tarafından seçilir sistem kurulur ve bu merkezden tek kablo üzerinden kullanıcılarına bölünerek verilir kullanıcılar evlerinde bağımsız olarak birden fazla TV izleyebilirler.Headent Sistem merkezinde nekadar kanal varsa her kanal için bir Receiver var anlamına gelir ve TV tünerlerinde S 04 den S41 ve VHF III 5 de 12 bantlar arasında yayın gönderilir evlerde kabloyu direk TV ye takarak seyretme imkanı verir.Sistem birkere kurulduktan sonra istediğiniz kadar aboneye yayın verebilirsiniz bu merkezden sonra yayın zayıfladığı yerde Yükseltici ile güçlendirerek devam edebilirsiniz. 

IP - Analog Kapalı Devre Kamera Sistemleri

Güvenlik kameraları hızlı gelişen teknoloji sayesinde günümüzde en güvenilir, sağlam ve garantili sonuçlar veren gözetim aracıdır. İstenmeyen herhangi bir olumsuz eyleme karşı bu sistem kullanılmaktadır. Konut, ofis, işyeri, AVM ve daha bir çok alanda pek çok durumu gözetleyebilmek ve kontrol altında tutabilmek için güvenlik kameraları kullanılır.

Kullanılacak olan mekan ve durum için sabit ve hareketli seçenekleri bulunan güvenlik kameraları müşteriye tercihte kolaylık sağlamaktadır. Sabit kamerelar sürekli izlenen ortamlar için kullanılır. İzleme yapılacak bölge bu kameraların tercih edilmesinde önemlidir. Bunun için kullanılacak bölgenin genişliği ve uzunluğuna göre uygun lensler ile beraber çalışır. Hareketli kameralar ise yatay ve dikey kullanılabilen, zoom yapılabilen ve uzaktan kumanda ile yönlendirilebilen kameralardır. İç veya dış mekan fark etmeksizin kurulabilen güvenlik kameraları özellikle iş yeri sahipleri için  büyük kolaylık imkanı sunar.

Güvenlik kamera sistemi kurulumunda cihazın kalitesi kadar yardımcı ekipmanlarında dikkatli seçilmesi gerekir. Görüntü taşıyıcı kablo ve aksesuarların kaliteside uzun süreli sorunsuz ve kaliteli görüntüler yansıtabilmek için son derece önemlidir. Yanlış ortamlarda ihtiyaç dışı uygun olmayan özellikteki kamera seçimi yapılırsa sonuç hiçte hoş olmayabilir.

Güvenlik her ne şart olursa olsun önemli ve hayta kurtarıcıdır, sistemin düzgün ve kusursuz bir şekilde sağlanması isteniyorsa ihtiyaca yönelik güvenlik kameraları tercih edilmeli ve konusunda eğitiml, deneyimli ve uzman kişiler tarafından kurulum sağlanmalıdır.

Kamera Sistemi Nerelerde Kullanılır;

  • Hırsızlık gibi olayların kayıt altına alınmasında
  • Bahçe, arsa veya bina Çevrelerinde güvenliği sağlamak için
  • Sürekli gözetim gerektiren yerlerde yaşanabilecek olaylarda adli delil oluşturmasında
  • Personelin yaptığı çalışmaların izlenmesinde
  • Müşteriyle yapılan görüşme ve iletişimin kontrolünde
  • Evlerdeki bebek bakıcısı, temizlik vb. görevlilerin kontrolünde
  • Kasadaki para hareketlerinin izlenmesinde
  • Mağaza rafları ve depolardaki ürünlerin takibi işinde
  • Okullarda Öğrencilerin tavır, hareket ve birbirleriyle olan iletişiminin izlenmesi işinde
  • Yemekhane ve kantinlerin kontrol edilmesi işinde
  • Toplu taşıma araçlarında yolcu, şoför, muavin ve hosteslerin kontrolünde
  • Fabrika ve üretim tesislerindeki makinelerin doğru çalışmasının kontrolünde
Görüntülü Kapı Konuşma Sistemleri - İnterkom

Görüntülü Diafon sistemleri apartman ve sitelere yönelik uygulamaları yapılan sesli ve görüntülü konuşma sağlayan bina diafon sistemlerinin genel bir adıdır. Görüntülü Diafon sistemleri özellikle apartman ve sitelere yönelik uygulanmaktadır. Bunun yanısıara bireysel olarak villa ve işyerleri için uygulanan ürünlerde mevcuttur. Ofis ve işyerlerinde güvenliğin sağlanması ve ofis içinden gelen kişinin tespiti için kullanılmaktadır.

Günümüzde inşaat projelerinin genelinde Görüntülü diafon sistemleri tercih edilmektedir. Özellikle site ve toplu alanlarda bulunan konutlarda tercih edilen görüntülü diafon sistemleri sosyal tesislerle görüşebilme, güvenlik ile görüşebilme ve daireler arası görüşme özellikleriyle inşaat sektöründe tercih edilen ürünler arasındadır.

Görüntülü diafon sistemleri ekran boyutları ve ürün özelliklerine göre fiyat farklılığı bulunmaktadır. Görüntülü diafon konuşma sistemlerinde 4,3” ekran boyutundan 7” ekran boyutuna göre farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra güvenlik ile görüşme vb. sosyal tesislerle görüşme sağlanabilmektedir.

Görüntülü diafon sistemleri daire içi monitörler, zil paneli, güç kaynakları gibi birçok unsurun beraber çalışması ile görüşme ve konuşma yapılabilmektedir.